Wie is Sandra?

Als je me zou kennen dan zou je weten dat ik ... ben

Klik op de woorden om verder te lezen. Er klapt dan een hokje met een passende tekst open waardoor je me nog beter leert kennen.

Ik uit een heel groot gezin  kom en me hierin altijd eenzaam heb gevoeld en staande heb moeten houden,en er altijd geleefd werd naar de verachting van onze omgeving.

Ik nu met dankbaarheid kan terug kijken op het huwelijk met een man met een narcistische stoornis, hierdoor ben ik op het spirituele pad gekomen en werd mijn gevoel waarheid.

Ik helderhorend, heldervoelend en helderziend ben en ik daar mijn werk van maak.

Ik me met mijn boeren verstand het spirituele pad bewandel en gewoon heerlijk plat praat in mijn privé en praktijk.

Ik humoristisch, eigenwijs  en een tikkeltje cynisch ben en dat als mijn kracht gebruik in mijn praktijk en dagelijks leven.

Ik in een dorp woon waar spiritualiteit als zweverig of als iets van de kerk word gezien en  ik nog steeds met beide voeten op de grond blijf staan.

Ik door mijn leven waarin veel gebeurt is als ervaringsdeskundige jou  kan helpen op je pad.

Ik de mensen in mijn omgeving zie als een spiegel voor mezelf en  ik hier elke dag mijn les uithaal, hier word ik alleen maar wijzer van 

Ik onzeker kan zijn maar me daardoor niet meer van mijn doel laat weerhouden.

Ik liefdevol confronterend ben zonder te oordelen.

Waar het ooit begon

Ik ben Sandra botter en geboren in Saasveld. Ik ben als 1 na de jongste geboren en heb 5 broers en 9 zussen. Iedereen zegt goh wat gaaf zoveel broers en zussen, klopt maar op vele momenten heb ik voor mijn gevoel  flink moeten vechten om een beetje aandacht en liefde. Wat ik me nu besef is dat ik blij ben dat mijn broers en zussen me al die jaren hebben geholpen door te laten zien dat ik anders was als hen.

Hierdoor heb ik mij kunnen ontwikkelen op wie ik echt ben. Ik zag, wist en voelde toen al veel dingen die anderen niet zagen of voelden. Er werd me altijd gezegd “Äch hoal ie oe ma still ie denkt dat ie altijd alles better wet”. Nou ja, inderdaad dat klopt dat gevoel. Dat had ik ook doordat ik alles zag én voelde. Ik werd niet serieus genomen en voelde me  daardoor erg onzeker en eenzaam. Ik had letterlijk en figuurlijk het gevoel altijd achteraan te moeten staan en aan te sluiten. Ook ben ik op 12 jarige leeftijd een bijzonder voorbeeld verloren. Mijn vader is toen plotseling overleden. Hierdoor heb ik geen vader voorbeeld gehad, wat maakte dat ik de rest van mijn leven niet wist hoe een vader voelde. En ja wat was ik jaloers op iedereen die nog wel een vader had.

"Laat de wonden uit het verleden niet de wegen van je toekomst bepalen".

Mijn eigen weg gaan

Als  meisje van 19 jaar oud ben ik naar het westen vertrokken en ben ik daar begonnen als begeleidster in de gehandicaptenzorg. Ik was blij om op mijzelf te gaan wonen, want dan kon ik ontdekken wie ik echt zelf was  en niet hoefde ik me niet meer staande te houden in het grote gezin. Ik kon eindelijk mijn eigen weg gaan. In die tijd zocht ik onbewust in vele relaties dat kleine beetje liefde wat ik gemist had. Elke keer liep het weer op de klippen omdat ik die liefde bij de verkeerde personen zocht bleek later. Toch trok de Twentse omgeving mij waardoor ik weer terug ben gaan wonen in Twente. Al die tijd heb ik me zo alleen gevoel  moest alles zonder hulp van anderen regelen verhuizen, werk, uitkering enz… En och wat voelde ik me eenzaam in die tijd.

Dieptepunt in mijn leven

Uiteindelijk kwam ik een man tegen hij wist precies wat ik nodig had. Aandacht en de liefde. Ik raakte zwanger en ging met hem trouwen omdat dat zo hoorde en we zijn toen in Hengelo gaan wonen. De ellende begon. Hij begon me te vernederen, lichamelijk en geestelijk te mishandelen. Ik heb in die jaren vele angsten gekend en ook dicht bij de dood gestaan. Hij had achteraf gezien een heel leven naast mij opgebouwd. En weer stond ik voor mijn gevoel alleen. Mijn onderbuik gevoel vertelde me alles, alleen durfde ik daar niet op te vertrouwen, “Want dat kan toch immers niet” waren mijn gedachten. Hij heeft me 3 prachtige dochters geschonken waar ik erg dankbaar voor ben. Uiteindelijk ben ik na 6 jaar uit deze situatie gevlucht en gescheiden. Tja en dan sta je er weer helemaal alleen voor met 3 hele kleine kinderen, in de schuldsanering, in een  caravan.

IMG-20190508-WA0028

De grote ommekeer in mijn leven!

Op een dag  voelde ik me zo eenzaam en verdrietig dat ik toen hardop heb gedacht en uitgesproken dat als er echt iets in het hiernamaals is; zorg er dan voor dat ik hulp krijg en er iets positiefs op mijn pad komt. Vanaf dat moment heb ik mijn huidige man ontmoet. Hij was degene die me de echte liefde en aandacht gaf, wat ik dan ook erg ontwennig vond en eng. Iemand die zo lief is voor mij en de kinderen en ook nog eens de kinderen accepteerde als zijn eigen kinderen. Hoe bijzonder? Hiermee wist ik me geen raad en  daar zat iets achter waren mijn eerste gedachten. Ik heb hier echt mee moeten leren omgaan. Vanaf dit moment wist ik zeker “Er is meer tussen hemel en aarde” en deze lieve bijzonder man is niet voor niets op mijn pad gekomen. Hij gaf me de ruimte om me te laten zoeken naar wie ik echt ben zonder ook maar 1 oordeel. Hoe fijn is dat? Ik heb vele trainingen gevolgd en snapte steeds meer dat ik ook inderdaad meer wist, hoorde en voelde dan menig mens. Mijn gedachten en gevoel werden bevestig en ik kreeg waar ik vanaf kinds zijnde al naar verlangde.

Yes alles viel op zijn plek! Ik kwam er toen achter dat er in Hengelo toch een andere mentaliteit was dan waar ik en mijn huidige man in pasten. Nu besef ik me dat ik nooit met mijn hart heb gekozen om te wonen waar we woonden. We zijn ons hart gaan volgen en kwamen uiteindelijk uit bij onze huidige woonplaats Langeveen. Hier kunnen we onszelf zijn en voelt het weer als mijn eigen pad, daar waar ik ooit eens van afgedwaald  ben.

Zelfontwikkeling!

Ik ben cursussen gaan volgen om meer mezelf te gaan ontwikkelen en de dingen die er op mijn pad kwamen beter te kunnen begrijpen. Door spirituele leerwegen te volgen en meditaties ben ik mijn geest beter gaan leren kennen en begrijpen. Ik ben die geest gaan gebruiken en dit heeft gemaakt dat ik veel dichter bij mezelf ben en kan leven zoals ik ben en niet meer leef om wat een ander van mij verwacht. Ik merk dat het me veel minder tot eigenlijk niets meer doet wat een ander van me vind. Ik ben de mensen gaan zien als een spiegel voor mij. Waar ik me voorheen wat van aantrok vind ik nu prima. Ik weet nu dat ik altijd al  helderhorend, helderziend en helder wetend ben geweest en dit mag gebruiken om andere mensen op hun pad te helpen. Ik ben van mening dat het geen gave is en dat iedereen die hoge gevoeligheden in zich heeft. Allen is dit door ons drukke leven in deze maatschappij naar de achtergrond gegaan, maar het zit zeer zekers in je onderbewuste brein.

En ja dit klinkt  een beetje zweverig maar sta nog echt met beide voeten op de grond.

Wat heeft het me  gebracht?

Tot een aantal jaren geleden heb geleefd vanuit de overlevingsstand. Hier was ik erg goed in. Zelfs zo goed dat het vast in  mijn systeem is gaan zitten. Ik heb er dan ook heel wat jaren over gedaan om vanuit mijn hart en intuïtie  te leren leven. Ik kan op alle situaties zeer dankbaar terug kijken. Het heeft me gebracht  dat ik nu ben wie ik ben en leef zoals ik wil leven samen met mijn bijzondere  lieve man en 3 mooie dochters waar ik zeer trots op ben.

Liefs Sandra