"Waar het ooit begon"

Ik ben Sandra Botter-Oosterik, geboren in Saasveld en nummer 14 van de 15 kinderen. Ik heb 5 broers en 9 zussen. Ik heb het prima gehad bij mijn ouders en broers en zussen dat zal ik niet ontkennen maar op vele momenten heb ik voor mijn gevoel flink moeten vechten om een beetje aandacht en liefde.

Ik zag, wist en voelde toen al veel dingen die anderen niet zagen of voelden. Er werd me altijd gezegd “Äch hoal ie oe ma still ie denkt dat ie altijd alles better wet”. Nou ja, inderdaad dat klopt dat gevoel. Dat had ik ook doordat ik alles zag én voelde. Ik voelde me afgewezen en niet serieus genomen ik merkte dat ik me daardoor erg onzeker en eenzaam heb gevoeld. Ik had letterlijk en figuurlijk het gevoel altijd achteraan te moeten staan en aan te sluiten.

"Laat de wonden uit het verleden niet de wegen van je toekomst bepalen".

Op 12 jarige leeftijd ben ik een bijzonder voorbeeld verloren. Mijn vader is toen plotseling overleden. Hierdoor heb ik geen vader voorbeeld gehad, wat maakte dat ik de rest van mijn leven niet wist hoe een vader voelde. En ja wat was ik jaloers op iedereen die nog wel een vader had.

Mijn eigen weg gaan

We zijn streng katholiek opgevoed. Elk weekend moesten we naar de kerk. Ik weet nog toen pa overleed hoe boos ik was: "God hoe kan je het toch maken om mijn vader nu al van me af te pakken".

Ik werd opstandig tegen alles wat met de kerk te maken had. Mijn moeder had het vaker over Gods wil. Nou, ik dacht alleen maar als dit gods wil is dan wil ik die niet meer kennen en geloven erin al zeker niet.

12 jaar oud, pfffff welke levenslessen heb ik toen al gehad.

"Het is Gods wil"

Dieptepunt in mijn leven

Als meisje van 19 jaar oud ben ik naar het westen vertrokken en ben ik daar begonnen als begeleidster in de gehandicaptenzorg. Ik was blij om op mijzelf te gaan wonen, want dan kon ik ontdekken wie ik echt zelf was en niet hoefde ik me niet meer staande te houden in het grote gezin. Ik kon eindelijk mijn eigen weg gaan.

In die tijd kwam ik onbewust in vele relaties terecht. Op zoek naar dat kleine beetje liefde wat ik gemist had. Elke keer liep het weer op de klippen omdat ik die liefde bij de verkeerde personen zocht, zo bleek later.

Toch trok de Twentse omgeving mij waardoor ik weer terug ben gaan wonen in Twente. Al die tijd heb ik me zo alleen gevoeld, moest alles zonder hulp van anderen regelen verhuizen, werk, uitkering enz. En och wat voelde ik me eenzaam in die tijd. Ik ben toen naar de grote stad “Hengelo" gegaan om daar te proberen mijn leven op te bouwen. Maar mijn god wat voelde ik me weer eenzaam. Ik had een mooi huisje gehuurd waar ik mijn eigen weg kon gaan. Altijd mijn eigen boontjes mogen doppen.

"Mijn eigen weg gaan"

de grote ommekeer

Uiteindelijk kwam ik een man tegen. Hij wist precies wat ik nodig had: "Aandacht en de liefde". Ik raakte zwanger en ging met hem trouwen, omdat dat zo hoorde. We zijn toen in Hengelo gaan wonen waar de ellende begon. Hij begon me te vernederen, lichamelijk en geestelijk te mishandelen. Ik heb in die jaren vele angsten gekend en ook dichtbij de dood gestaan. Hij had achteraf gezien een heel leven naast mij opgebouwd.

En weer stond ik voor mijn gevoel er alleen voor. Mijn onderbuik gevoel vertelde me alles, alleen durfde ik daar niet op te vertrouwen, “Want dat kan toch immers niet”, waren mijn gedachten. Uiteindelijk kon ik na 6 jaar uit deze situatie vluchten en ben ik van hem  gescheiden. Tja en dan sta je er weer helemaal alleen voor met 3 hele kleine kinderen, in de schuldsanering, in een caravan. 

Gelukkig hebben we ook goede tijden samen gekend. Het heeft me 3 prachtige dochters geschonken waar ik zo onwijs dankbaar voor ben. Mooiere meiden kan ik me niet wensen.


" Dieptepunt in mijn leven"

zelfontwikkeling

Op een dag voelde ik me zo eenzaam en verdrietig dat ik toen hardop heb gedacht en uitgesproken dat als er echt iets in het hiernamaals is - zorg er dan voor dat ik hulp krijg en er iets positiefs op mijn pad komt. Vanaf dat moment heb ik mijn huidige man Gerrit ontmoet. Hij was degene die me de echte liefde en aandacht gaf, wat ik dan ook erg onwennig vond en eng. Iemand die zo lief is voor mij en de kinderen en ook nog eens de kinderen accepteerde als zijn eigen kinderen. Hoe bijzonder? Hiermee wist ik me geen raad en daar zat iets achter waren mijn eerste gedachten. Ik heb hier echt mee moeten leren omgaan.

Liefde ohwww help! Liefde wat is dat? Vanaf dit moment wist ik zeker “Er is meer tussen hemel en aarde” en deze lieve bijzonder man is niet voor niets op mijn pad gekomen. Hij gaf me de ruimte om me te laten zoeken naar wie ik echt ben zonder ook maar 1 oordeel. Hoe fijn is dat?


" De grote ommekeer"

gelukkig??

Ik heb vele trainingen gevolgd en snapte steeds meer dat ik ook inderdaad meer wist, hoorde en voelde dan menig mens. Ik kon gewoon contact leggen met overleden dierbaren. Ik kon pijnen, gedachten en situaties van anderen ervaren en voelen. Mijn gedachten en gevoel werden bevestigd en ik kreeg waar ik vanaf kinds zijnde al naar verlangde: "Erkenning"! Het klopt wat ik ervaar! Ik ben niet gek in mijn kop. Yes alles viel op zijn plek! 

Ik ben cursussen gaan volgen om meer mezelf te gaan ontwikkelen en de dingen die er op mijn pad kwamen beter te kunnen begrijpen. Door spirituele leerwegen te volgen en meditaties ben ik mijn geest beter gaan leren kennen en begrijpen. Ik ben die geest gaan gebruiken en dit heeft gemaakt dat ik veel dichter bij mezelf ben en kan leven zoals ik ben en niet meer leef om wat een ander van mij verwacht. Ik merk dat het me veel minder tot eigenlijk niets meer doet wat een ander van me vindt. Ik ben de mensen gaan zien als een spiegel voor mij. Waar ik me voorheen wat van aantrok vind ik nu prima. Ik weet nu dat ik altijd al helderhorend, helderziend en helderwetend ben geweest en dit mag gebruiken om andere mensen op hun pad te helpen. Ik ben van mening dat het geen gave is en dat iedereen die hoge gevoeligheden in zich heeft. Alleen is dit door ons drukke leven in deze maatschappij naar de achtergrond gegaan, maar het zit zeer zekers in je onderbewuste brein. En ja dit klinkt een beetje zweverig maar sta nog echt met beide voeten op de grond.


Zelfontwikkeling

levenslessen

Ik heb nu alles wat mijn hartje begeert. Een mooi huis, een man, mooie kids en een hond. Iedereen zei tegen mij: “Zeg wat zal jij nu gelukkig zijn”. GELUKKIG?????? euhmm wat is dat? Ik kon het niet voelen. Er zat me nog zekers iets in de weg. Mijn overtollig gewicht, zeg maar gerust flink overgewicht. 114 kilo powwww. Ik voelde me zo niet mooi en fit meer en kon niet eens mijn veters strikken. Ik merkte dat mijn overgewicht ook mega veel met mijn trauma’s van vroeger te maken hadden. Ik had het gevoel dat dat allemaal aan mij plakte, want ik werd bij wijze van water al dik. 

Ik zat op Facebook te scrollen en kwam een challenge tegen: “Virtuele maagband”. Oké, nooit van gehoord. Maar zoals ik mijn intuïtie nu vertrouw dacht ik: “Dit zal wel niet voor niets langs komen”. Ik heb me aangemeld en wauw wat een mega gaaf iets. Ik ging leren visualiseren hoe ik eruit wou zien. En hoe bijzonder mijn lichaam volgde. Ik verloor mijn overgewicht, zonder verboden producten. Gewoon nog lekker genieten. Ik kan me namelijk geen leven voorstellen zonder gebak, snoep en chocolade. Ik ben hierdoor ook gaan leren ontdekken dat we eigenlijk alles kunnen manifesteren waar we naar verlangen. Hoe??? door het uit te gaan zenden. Alles wat je uitzendt en los laat komt helend terug. Dus waarom zouden we niet ons leven zo gaan uitzenden waar we naar verlangen?


GeLukkig?????

ga naar het begin

Tot een aantal jaren geleden heb geleefd vanuit de overlevingsstand. Hier was ik erg goed in. Zelfs zo goed dat het vast in mijn systeem is gaan zitten. Ik heb er dan ook heel wat jaren over gedaan om vanuit mijn hart en intuïtie te leren leven. Ik kan op alle situaties zeer dankbaar terug kijken. Het heeft me gebracht dat ik nu ben wie ik ben, 35 kilo lichter, eten wat en wanneer ik wil. Ik leef nu zoals ik wil leven samen met mijn bijzondere lieve man en 3 mooie dochters waar ik zeer trots op ben.

Ik coach vanuit mijn levenservaring onwijs veel vrouwen die ook weer hun ware zelf terug willen vinden, zodat ze gaan leven zoals ze verlangen te leven, precies zoals ze zijn.LevensLessen

'Ik bewandel het spirituele pad met mijn boeren verstand en praat gewoon heerlijk plat, privé en in mijn praktijk'.

'Ik neem weleens Tiktok filmpjes op met mijn kids en dans op de tafel'.

'Ik ben helderhorend, heldervoelend & helderziend'.

'Ik pak dansend de vaatwasser uit maar ik ben geen typische poetsvrouw'.

'Ik werk in de gehandicaptenzorg waar ik Twents praat en geen blad voor de mond neem'.

'Ik heb manks de gekke vief minuten'.

'Ik lus omeunig graag advocaat maar ik raak na een half glaasje al compleet van de kaart'.

'Ik houd van lekker eten koken'.

'Moorkoppen en spekjes zijn mijn valkuil'.

'Volgens mijn dochter ben ik geen Sandra als ik niet wandel'.

'Ik eet een loempia het liefste met satésaus'.

'Ik werk met veel humor. Bij mij kun je veel lachen'.

'Ik kan echt mega genieten van kamperen'.

'Ik kan midden op de dag zomaar in bad gaan chillen'.

'Op feestjes ga ik graag losgaan op de dansvloer en ik zuip me1 a 2 keer per jaar flink van de planeet'.

'Ik ben mega chaotisch'.

'Ik zet mijn levensverhaal als hulpmiddel in in mijn praktijk'.

Leuke feitjes over mij

Zullen we kennismaken?

Ik vind het hebben van een klik belangrijk, vandaar dat je 45 minuten gratis met mij kunt kennismaken. Hierin kunnen we kijken of ik je écht verder kan helpen. Ben jij ook benieuwd? Boek dan via de knop een kennismaking.

Gratis kennismaking plannen